
Marinerede kyllingeinderfileter på spyd med grøn salat og krydderurtedressing
12. november 2010Tid: 45 min.
Kyllingeinderfilet er kyllingens mørbrad. Det er det møreste kød på kyllingen og kan skæres fra en hel kylling eller købes separat (men det første er tit det bedste).
500 g kyllingeinderfilet
2 spsk olivenolie
1 spsk akaciehonning
Saft af ½ lime
2 tsk god karry
1 tsk finthakket grøn chili
Frisk koriander
Havsalt og friskkværnet
sort peber
100 g rucola
1 agurk
200 g grønne ærter (helst friskbælgede, alternativt de ekstrafine fra frost, som tøes op, overhældes med kogende vand og drypper af)
250 g fromage frais
1 knsp rørsukker
En stor håndfuld blandede
krydderurter (basilikum, dild, persille, koriander m.v.)
Ca. 50 g godt lyst brød med kerner pr. person
Rør marinaden af 1 spsk olivenolie, akaciehonning, limesaft, karry, finthakket chili og koriander samt salt og peber.
Læg inderfileterne i marinaden i minimum 30 min., sæt dem på spyd og grill eller steg dem i ovnen ved 200 grader i 15 min.
Skyl salaten, tør den og bland den med tynde skiver af agurk og ærter.
Rør fromage frais med 1 spsk olivenolie, rørsukker, salt, peber og hakkede krydderurter. Servér kyllingespyddene med salat, krydderurtecreme og godt lyst brød med kerner.
Proteinenergi: 38 pct.
Fedtenergi: 26 pct.
Kulhydratenergi: 38 pct.
428 kcal pr. person