Fars
Mad

Mad med fars: Timbaler med pancetta og svampesovs

15. februar 2017
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Fars er nemt og hurtigt til hverdag, men mange af os ender med at lave de samme retter igen og igen. Disse timbaler er lige det, du har brug for til at udvide repertoiret af hverdagsretter.

Gode retter med fars kan vi ikke få for mange af i vores opskriftkartotek, så her får du lette og lækre timbaler, der ophøjer den hakkede kalv og flæsk til lidt mere. Retten henter inspiration fra vildtuniverset, og opskriften rækker til 6 personer og tager 35 minutter.

Du skal bruge:

50 g hvidt brød

500 g hakket kalv og flæsk

1 dl piskefløde

1 spsk. hvedemel

1 tsk. allehånde

Salt og friskkværnet peber

6 skiver pancetta (70 g)

SOVS

250 g markchampignoner

1 bananskalotteløg

2 dl hønsebouillon

2½ dl piskefløde

1 spsk. ribsgelé

Salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

Bredbladet persille

500 g aspargeskartofler

3 spsk. hakket persille

Ribsgelé

Elsker du også fars? Prøv dette farsbrød

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200°.

Riv brødet i små stykker og rør dem sammen med kødet og fløde. Krydr med allehånde, salt og peber. Form farsen til 6 kugler og tryk dem let flade. Vikl pancetta om og læg timbalerne i smurte muffinforme – gerne i metal. Bag dem i ovnen i 20 minutter.

Rens svampene og del dem i kvarter. Pil løget og skær det i små tern. Brun smøret på en pande og rist svampene med løg. Kog panden af med bouillon og fløde og smag til med ribsgelé, salt og peber.

Server med kogte, pillede aspargeskartofter drysset med hakket persille og ribsgelé.

Rodfrugter er nemt tilbehør til farsretter - se her:

Sådan bruger du vinterens rodfrugter

Læs også