
Lynstegte rejer
13. januar 2011DET SKAL DU BRUGE:
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg i både
lidt olie til stegning
1 rød peberfrugt i strimler
1 grøn peberfrugt i strimler
100 g sukkerærter
175 g store rå rejer
(fra bæredygtigt opdræt)
1 rød chili, hakket, med
eller uden kerner
1 tsk. sukker
saft af 1 lime
3 spsk. fiskesauce
1 bundt thaibasilikum
(sød basilikum)
TILBEHØR:
kogte, grove ris og limebåde
SÅDAN GØR DU:
Sautér hvidløg og løg i lidt olie i en varm gryde eller wok. Kom peberfrugter, sukkerærter og rejer i, og lad det varme op. Tilsæt chili, sukker, lime og fiskesauce, og lad det hele
varme igennem, til rejerne har skiftet farve fra grå til lyserøde. Tag wokken af varmen, og vend basilikum i til sidst. Servér straks med grove ris og lime.
TIP:
Retten kan også laves med kylling. Brun kyllingen allerførst, tilsæt derefter hvidløg og løg, og følg derefter resten af opskriften.
FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann.
KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENE
RELEVANTE LINKS


