Mad

Laks med ærte-asparges-salat

af Louisa Lorang 21. juni 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er laks med ærte-asparges-salat. Få opskriften her

Sidste chance for hvide, danske asparges - så nyd dem!300 g laks uden ben, på skindsaltENDVIDERE:3 tykke skiver (surdejs-)brødolivenoliesalt1 fed hvidløg, presset1 økologisk citron1 spsk. flydende honning3 spsk. olivenolie1 bundt hvide asparges2 dl bælgede ærter1 potte ærteksudsaltTILBEHØR:nye, kogte kartoflerLæg laksen med skindsiden nedad på en bageplade, og krydr den med salt. Bag den ved 165° i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter, eller til den er akkurat eller næsten tilberedt (efter smag).Skær imens brødet i rustikke terninger, og vend dem med olie, salt og hvidløg. Rist dem i den varme ovn, til de er sprøde og gyldne.Riv skallen fint af citronen, pres saften, og rør skal, saft, honning og olivenolie sammen.Skræl de hvide asparges, knæk den nederste, træede ende af, og kassér den. Snit aspargesene i tynde, skrå skiver, og vend asparges, ærter og ærteskud med dressingen. Smag til med salt.Servér straks laks, salat toppet med croutoner og nye kartofler.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER