https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1341-mad-mandag.jpg
Mad

Kyllingefajitas med avokadosalsa

6. april 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er kyllingefajitas med avokadosalsa. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 20 min

INGREDIENSER

  • 2 kyllingebryster i strimler
  • olivenolie
  • 1 løg i både
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • saft af 1 lime
  • salt
  • 1 nip sukker

SALSA

  • 2 avocadoer
  • saft af 1 lime
  • 2 spsk. finthakket rødløg
  • hakket grøn chili, efter smag
  • 1 dl hakket koriander

TILBEHØR

  • lune tortillaer
  • mere koriander
  • limebåde
  • god chilisauce

Fajitas er normalt med oksekød, men denne version med kylling er også ganske fantastisk. Og så er det virkelig hurtig hverdagsmad.

Opskrift - Sådan laver du kyllingefajitas med avokadosalsa

  1. Steg kyllingen næsten gennemstegt og gylden i lidt olie på en stor, varm pande. Kom løg og peberfrugt ved, og krydr med spidskommen, lime, salt og et nip sukker. Steg, til kyllingen er gennemtilberedt og grøntsagerne møre.
  2. SALSA: Skær avocadokødet i terninger. Vend dem sammen med limesaft, rødløg, chili og koriander, og smag til med salt.
  3. TILBEHØR: Servér kyllingefajitas med avocadosalsa, lune tortillaer, koriander, lime og en god chilisauce.

TIP: Du kan også lave vegetariske fajitas, f.eks. med flere peberfrugter eller ved at erstatte kyllingen med squash.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også