pandekager
Mad

Kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing

28. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Lav lynhurtige og mættende pandekager med kikærter. Her får du opskriften på kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 dåse kikærter
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 spsk. tahin
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. citronsaft
  • olivenolie til stegning

BAGT AUBERGINE:

  • 1 aubergine
  • lidt olivenolie
  • salt

MYNTEDRESSING

  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld mynte
  • ½ dl tahin
  • 1 tsk. honning
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ½-1 dl vand

TIL SERVERING

  • 1 avocado
  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing

1. BAGT AUBERGINE: Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginen, og skær den i skiver. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne.

2. MYNTEDRESSING: Pil og pres hvidløg. Kør alle ingredienserne i en blender eller minihakker. Tilsæt vand, lidt ad gangen, til du opnår den rette konsistens. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.

3. Skyl kikærterne. Pil og hak løg og hvidløg fint. Blend alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en blender eller minihakker. Steg pandekagerne i olie på en pande. Lad dem blive godt sprøde på den ene side, før du vender dem. Servér kikærtepandekagerne med bagte aubergineskiver, skiver af avocado, granatæblekerner, persille og myntedressing.

Tip: Pandekagerne smager næsten som falafel, men der bruges knap så meget olie til stegningen.

Læs også