
Mad
Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping
12. januar 2017af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Selv om retten indeholder få kalorier, mætter den rigtig godt. Her får du opskriften på kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping
Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping
Tid: 45 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 500 g torskefilet uden skind og ben 1 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber KARTOFFELMOS 700 g søde kartofler 700 g kartofler ca. 1 dl kogevand salt og friskkværnet peber GRØNTSAGSTOPPING 350 g pastinakker eller persillerødder 300 g knoldselleri 2 løg 2 spsk. olivenolie til stegning 300 g frisk grønkål 1 æble salt og friskkværnet peber ½ bundt frisk timian PRØV OGSÅ: Hakkebøffer med kartoffelmos og peberfrugter
Opskrift - sådan laver du kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping
1. KARTOFFELMOS: Skræl de 2 slags kartofler, og skær dem i store tern. Kog dem møre uden salt. Hæld kogevandet fra kartoflerne, men gem 1 dl. Mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt kogevand, til mosen har en blød konsistens. Smag til med salt og peber. 2. GRØNTSAGSTOPPING: Skræl rodfrugterne, og skær dem i små tern. Pil løgene, og hak dem fint. Steg rodfrugter og løg i olivenolie på en pande. Rib grønkålen, skyl den, og skær den i mindre stykker. Skyl æblet, og skær det i tern uden kernehus. Vend grønkål og æble på panden, når rodfrugter og løg er næsten møre. Steg, til det hele er godt mørt. Smag til med salt, peber og friskhakket timian. Læg det hele på et fad, og hold det lunt. 3. Skær torskefilet i store tern. Varm olien op på en ren pande ved høj varme, og steg fiskestykkerne gyldenbrune på alle sider. Krydr med salt og peber. 4. SERVERING: Anret kartoffelmosen på 4 tallerkener. Fordel grøntsagstoppingen ovenpå, og drys med de stegte torskestykker. TIP: Sådan steger du grøntsager med kun lidt olie: Varm pande og olie godt op, og steg grøntsagerne under omrøring. Skru ned, og lad grøntsagerne mørne uden at branke. Rør ofte. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Svinekoteletter med quinoa grøntsager i sursød sauce – Få opskriften her
Onsdag: Karrysuppe med kylling og dild-yoghurt – Få opskriften her
Torsdag: Rodfrugtdeller med grønkåls-raita og parmaskinke – Få opskriften her
Fredag: Roastbeef med thaidressing, bagte grøntsager og auberginepure – Få opskriften her