Kammuslinger med asparges og jordskokker i æblemarinade
8. februar 2022
af Carsten Kyster
Foto: Columbus Leth
Påskemiddag: De syrlige, sprøde grøntsager giver godt modspil til de stegte kammuslinger.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
8 kammuslinger (ferske eller fra frost)
salt og friskkværnet peber
vegetabilsk olie til stegning
½ bakke karse
CITRONMARINEREDE ASPARGES
1 bundt grønne asparges
saft og skal af 1 usprøjtet citron
olivenolie
salt og friskkværnet peber
JORDSKOKKER I ÆBLEMARINADE
200 g jordskokker
2 dl æblejuice
1 spsk. citronolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. citronsaft ¼ bundt basilikum
Opskrift - Sådan laver du kammuslinger med asparges og jordskokker i æblemarinade
Skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver. Bland æblejuice, citronolie og citronsaft, og lad jordskokkerne marinere i mindst 1 time.
Hæld marinaden fra jordskokkerne. Bland dem med finthakket basilikum.
Citronmarinerede asparges: Hæld vand i bunden af en stor gryde, og bring det i kog.
Skær den nederste, træede ende af aspargeserne, og kog aspargeserne i 3 minutter. Skyl dem kort med koldt vand, og flæk dem på langs.
Rør en marinade af fintrevet citronskal, 2 spsk. citronsaft, lidt olivenolie, salt og peber.
Vend aspargeserne i marinaden.
Krydr kammuslingerne med salt og peber, og steg dem hårdt i olie på en pande i ca. 1 minut på hver side. Anret de stegte kammuslinger med asparges og jordskokker, og drys med karse.
Opskriften er en del af en komplet påskemiddag – få resten af opskrifterne her