Jordbær
Mad

Jordbær er søde

8. juni 2016
Af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
...og røde og dufter af sol og sommer. Man får aldrig nok af jordbær med fløde, men prøv også de saftige bær i kager og andre desserter.

Intet er vel mere dansk og sommerligt end jordbær med fløde. Lige nu er de skønne bær til at betale og måske ovenikøbet plukke selv i fine mængder. Brug dem også i kager, til marmelader og andre desserter - f.eks. denne, som er moderne fortolkning af klassikeren: jordbær med fløde.

Jordbær med fløde eller jordbærmousse med flødeskum

Det tager 1 time at lave den lækre dessert, og der er nok til 4 personer.

JORDBÆRMOUSSE:
300 g jordbær
3 spsk. flormelis
1 dl piskefløde
1 dl yoghurt 10%
½ stang vanilje
3 blade husblas
PYNT:
1 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
Jordbær

Vask jordbærrene, tør dem godt og nip dem.
Blend bærrene med flormelis.
Pisk fløden til moussen til skum og vend den med yoghurten.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem i flødeyoghurtskummet.
Blød husblassen ud i koldt vand.
Varm de blendede jordbær i en lille gryde. Tag gryden af varmen.
Knug vandet af husblassen og opløs den i de lune jordbær. Køl let af og vend jordbærrene i flødeyoghurtskummet.
Fordel moussen i 4 glas og sæt dem på køl i ca. 30 min.
Pisk fløden til blødt skum – den skal kunne flyde, og smag til med flormelis. Hæld fløden over moussen og pynt med jordbær.

Læs også