Hovedretter

Tærte med kartofler, asparges og gedeost

Ugens tirsdagsopskrift er tærte med kartofler, asparges og gedeost. Få opskriften her

Skøn tærte med smag af sommer og mild gedeost. Jeg bruger en blød, smørbar gedeost, men er du slet ikke til det, kan du bruge græsk yoghurt eller cremefraiche.

Tærte med kartofler, asparges og gedeost til 2 personer (Slowfood)

Ingredienser:
100 g rugmel
100 g hvedemel
1 tsk. salt
100 g koldt smør
1-2 spsk. koldt vand
1 stk. tærteform

Fyld:
300 g kartofler
200 g grønne asparges
150 g blød gedeost
100 g græsk yoghurt
2 æg
2 dl mælk
salt og peber

Tilbehør:
salat

Opskrift - Sådan laver du tærte med kartofler, asparges og gedeost:

1. Bland rugmel, hvedemel og salt sammen. Smuldr smørret i, så det får konsistens som krummer. Saml dejen med koldt vand.

2. Smør tærte formen, og tryk tærtedejen ned i den. Forbag tærte dejen ved 200° i 10-15 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt.

3. Kog imens kartoflerne møre, og skær dem i grove stykker. Knæk den nederste ende af aspargesene, og kassér dem. Snit aspargesene i grove snitter. Kom asparges og kartofler i den forbagte form. Pisk gedeost, yoghurt, æg og mælk sammen, og krydr massen med salt og peber. Hæld den over grøntsagerne, og bag tærten ved 175° (varmluft) i 45-60 minutter, eller til den er gennembagt og gylden.

Servér straks tærte med salat til.

TIP: Du kan komme 3-4 ekstra æg i massen og lave tærten uden bund som en slags bagt æggekage. Det er virkelig også lækkert.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Asian hot suppe med kylling og spidskål - Få opskriften her

Onsdag: Hot svin i wrap - Få opskriften her

Torsdag: Hakkebøffer med koriandersmør og maste kartofler - Få opskriften her

Fredag: Rugmelsstegt makrel med brunet smør - Få opskriften her