Svinemørbrad med sprøde rødder og spinat
Hovedretter

Svinemørbrad med sprøde rødder og spinat

Sund mad behøver bestemt ikke at være kedelig. Prøv denne her smagfulde svinemørbrad med sprøde rødder og spinat - god til dig, der er gravid.

Svinemørbrad til 1 person:

Gravid mørbrad

Det skal du bruge til svinemørbrad med sprøde rødder og spinat:

125 g mørbrad
1 dl æblemostvand
200 g rødder
20 g hakkede mandler
1 spsk akaciehonning
50 g spinat
25 g parmesan lidt olivenolie
saft og finthakket skal af 1 citron
1 spsk dijonsennep
1 dl skyr

Prøv også: Svinemørbrad med glaserede rødløg og jordskokker

Sådan laver du svinemørbrad med sprøde rødder og spinat:

Rist mørbradstykkerne på alle sider på en pande og kom dem i et ovnfast fad. Hæld æblemost og vand på, til det dækker, og sæt fadet i ovnen ved 100 grader i ca. 20 minutter.

Hak mandlerne og vend dem med akaciehonning. Kom spinat på en tallerken og fordel mandlerne over. Høvl parmesan over og dryp med lidt olivenolie. Skræl rødderne og snit dem i helt tynde skiver. Vend rødderne med lidt olie, citronskal og -saft og sennep. Bland det med skyr. Læg mørbraden på spinaten og top med rødderne.

Opskriften er fra bogen 'Verdens sundeste mor og barn' af Christian Bitz og Arne Astrup.

Gravid verdens sundeste mor og barn 1 Politikens forlag, 300 kr.