Hovedretter

Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe

Madplan for uge 21: Ugens onsdagsopskrift er skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe. Få opskriften her

Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe til 4 personer

Hvis du vil holde kødfri dag, kan du udelade kødet og i stedet servere brød og lidt ekstra salat til retten. 
Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
4 skinkeschnitzler
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
100 g pancetta eller bacon i tern
2 hjertesalater
1 håndfuld friskbælgede ærter
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 bakke ærteskud
 
GRATINEREDE PORTOBELLOSVAMPE
4 portobellosvampe
1 bundt grønne asparges
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
100 g revet emmentaler
 

Opskrift - sådan laver du skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe

 
1. Gratinerede portobellosvampe: Tænd ovnen på 200°. Rens svampene, gerne uden at bruge vand. Læg svampene i et ovnfast fad med lamellerne opad. Skyl aspargesene, og bræk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene i mindre stykker, og fordel dem oven på svampene. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Drys med revet emmentaler. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter, til osten er sprød og boblende.
 
2. Krydr schnitzlerne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Tilsæt pancetta eller bacon, og steg det sprødt i 4-5 minutter. Del hjertesalaterne i blade. Skyl og tør dem, og fordel dem på et stort fad. Læg svampene ovenpå, og drys med ærter og sprød pancetta/bacon. Dryp med olie og balsamico, og pynt med ærteskud. Servér til de stegte schnitzler.