Hovedretter

Ristaffel med kylling i karry

Prøv denne lækre opskrift på ristaffel med kylling i karry, der helt sikkert bliver en af familiens favoritter.

Ristaffel med kylling i karry

2 voksne og 2 børn

Det skal du bruge til ristaffel med kylling i karry:

200 gram gulerødder
200 gram løg
1 squash
3 kyllingefileter
2 spsk olie
2 tsk karry
½ l kogende vand
1 dl ananassaft fra dåse
2 dl kokosmælk, evt. mere
1 tsk majsstivelse
salt, peber, citronsaft

Prøv også: Kylling i karry med mango

Sådan laver du ristaffel med kylling i karry:

Skyl og rens gulerod, løg og squash, og riv grønsager groft på et rivejern
Kom olien i en gryde, varm op og tilsæt karryen. Svits et kort øjeblik Tilsæt grønsagerne og rør rundt, og steg dem ca. 10 minutter
Tilsæt vand og ananassaft.

Bring retten i kog og tilsæt kokosmælk. Læg låg på gryden, og lad den simre i ca. 10 minutter.
Dup kyllingefilletterne tørre, og skær dem ud i meget små tern, ca. en gange en centimeter.
Tilsæt kød og rør rundt. Lad retten småkoge i ca. fem minutter, til kødet har skiftet fare.
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og jævn sovsen. Smag den til med salt, peber, citronsaft, ananassaft og kokosmælk.

Server ristaffel med kylling i karry sammen med ris.
Beregn ca. tre dl. ukogte ris til to voksne og to børn. Server også fx ananasstykker, agurketern, banantern, æbletern, kokosmel, rosiner, avocado, rød peberfrugt, letdampet eller rå blomkål, broccoli, spidskål, savojkål eller rosenkål til retten.


Vild med karry? Prøv også en nem og børnevenlig opskrift på boller i karry