Torsdag, 26. november 2015 - 8:03 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Columbus Leth
Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin til 4 personer
Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter.
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad, ca. 450 g
50 g mandler
skal af 1 usprøjtet appelsin
salt og friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie til stegning
RØDKÅLSSALAT
2 dl perlespelt
½ rødkål
2 appelsiner
1 granatæble
¼ bundt bredbladet persille
3 spsk. rapsolie
salt og friskkværnet peber
lidt frisk timian
evt. skovsyrer
Opskrift - sådan laver du mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin
1. Tænd ovnen på 180°. Afpuds mørbrad. Hak mandlerne groft, og riv appelsinskallen fint. Vend mandler, appelsinskal, salt og peber sammen i en skål. Steg mørbraden i olie på en pande, til den er brunet på alle sider. Rul mørbraden i mandelblandingen, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den færdig i ovnen i 10 minutter. Lad den hvile i 5 minutter, og skær den i 4 stykker.
2. Rødkålssalat: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og skyl spelten i koldt vand. Afdryp i en sigte. Snit rødkålen fint. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder – gem saften, som løber fra. Halvér granatæblet, og frigør de spiselige kerner. Skyl og nip persillen. Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen i en skål. Vend dressingen sammen med rødkål, spelt, granatæblekerner og persille, og pynt med timian og evt. skovsyre. Servér som tilbehør til den varme mørbrad.