Hovedretter

Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin

De knaldrøde granatæblekerner giver saft og syrlighed til rødkålssalaten. Her får du opskriften på mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin

Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad, ca. 450 g
50 g mandler
skal af 1 usprøjtet appelsin
salt og friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie til stegning
 
RØDKÅLSSALAT
2 dl perlespelt
½ rødkål
2 appelsiner
1 granatæble
¼ bundt bredbladet persille
3 spsk. rapsolie
salt og friskkværnet peber
lidt frisk timian
evt. skovsyrer
 
 

Opskrift - sådan laver du mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin 

 
1. Tænd ovnen på 180°. Afpuds mørbrad. Hak mandlerne groft, og riv appelsinskallen fint. Vend mandler, appelsinskal, salt og peber sammen i en skål. Steg mørbraden i olie på en pande, til den er brunet på alle sider. Rul mørbraden i mandelblandingen, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den færdig i ovnen i 10 minutter. Lad den hvile i 5 minutter, og skær den i 4 stykker.
 
2. Rødkålssalat: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og skyl spelten i koldt vand. Afdryp i en sigte. Snit rødkålen fint. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder – gem saften, som løber fra. Halvér granatæblet, og frigør de spiselige kerner. Skyl og nip persillen. Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen i en skål. Vend dressingen sammen med rødkål, spelt, granatæblekerner og persille, og pynt med timian og evt. skovsyre. Servér som tilbehør til den varme mørbrad.