mørbrad og rødkålssalat
Mad

Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin

26. november 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
De knaldrøde granatæblekerner giver saft og syrlighed til rødkålssalaten. Her får du opskriften på mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad, ca. 450 g
  • 50 g mandler
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. olivenolie til stegning

RØDKÅLSSALAT

  • 2 dl perlespelt
  • ½ rødkål
  • 2 appelsiner
  • 1 granatæble
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • 3 spsk. rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt frisk timian
  • evt. skovsyrer

Opskrift - sådan laver du mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin

1. Tænd ovnen på 180°. Afpuds mørbrad. Hak mandlerne groft, og riv appelsinskallen fint. Vend mandler, appelsinskal, salt og peber sammen i en skål. Steg mørbraden i olie på en pande, til den er brunet på alle sider. Rul mørbraden i mandelblandingen, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den færdig i ovnen i 10 minutter. Lad den hvile i 5 minutter, og skær den i 4 stykker.

2. Rødkålssalat: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og skyl spelten i koldt vand. Afdryp i en sigte. Snit rødkålen fint. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder – gem saften, som løber fra. Halvér granatæblet, og frigør de spiselige kerner. Skyl og nip persillen. Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen i en skål. Vend dressingen sammen med rødkål, spelt, granatæblekerner og persille, og pynt med timian og evt. skovsyre. Servér som tilbehør til den varme mørbrad.

Læs også