

Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål
ANDEBRYST
- 2 andebrystfileter a ca. 250 g
- saft af 2 appelsiner
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. kanel
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. majsstivelse
KARTOFLER OG ROSENKÅL
- 700 g kartofler
- 20 g smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
- 400 g rosenkål
TIL SERVERING
- 50 g hasselnødder
- 10 tørrede abrikoser
1. Kartofler og rosenkål: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 18 minutter, til de er møre.
2. Andebryst: ænd ovnen på 180°. Rids skindet på andebrysterne, og steg dem på en tør pande med skindsiden nedad, til skindet er gyldent. Vend dem, og steg dem i 3 minutter. Læg andebrysterne i et ovnfad foret med bagepapir, pres appelsinsaft over, og hæld bouillon ved. Krydr med kanel, salt og peber. Steg andebrysterne i ovnen i ca. 10 minutter. Hæld væden fra fadet over i en lille gryde, og lad andebrysterne hvile, til de skal serveres. Rør majsstivelse sammen med lidt vand, og rør det i gryden. Kog det sammen til en jævn sauce.
3. Kartofler og rosenkål, fortsat: Steg kartoflerne gyldne i smør og olie på en pande. Pil de yderste blade af rosenkålene, og lad kålene stege med på panden i 3 minutter.
Servering: Skær andebryst i skiver, og drys med hakkede nødder og abrikoser. Servér med kartofler, rosenkål og sauce..
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laksefilet med bagte rodfrugter og tranebærpasta - Få opskriften her
Tirsdag: Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin - Få opskriften her
Torsdag: Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat - Få opskriften her
Fredag: Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat - Få opskriften her