Hovedretter

Kyllingefrikasse

KYLLINGEFRIKASSE4 personerKogelage2 stk. kyllingefileter2 gulerødder2 løg1 dusk frisk persille2-3 laurbærblade7 ½ dl koldt vandlidt saltfriskkværnet

KYLLINGEFRIKASSE

4 personer

Kogelage
2 stk. kyllingefileter
2 gulerødder
2 løg
1 dusk frisk persille
2-3 laurbærblade
7 ½ dl koldt vand
lidt salt
friskkværnet peber
evt. et par spsk hønsebouillon

Frikasse
kogelage fra kyllingesuppen
3-4 gulerødder
½ sommerspidskål
1 bundt grønne asparges
2 spsk smør
3 spsk hvedemel
250 gram fine ærter, gerne friske
lidt salt og peber
lidt citronsaft

Sådan gør du
Kom vandet i en gryde.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
Skræl løgene, og skær dem i både. Skyl den friske persille.
Tilsæt alle grønsager og krydderier til vandet.
Læg kyllingefileterne ved, og sæt gryden i kog med låg. Damp kyllingekødet i ca. 10-15 minutter. Det skal have så meget, at det lige netop er gennemkogt.
Imens kyllingekødet dampes, gøres de øvrige grønsager til frikasseen i stand.
Skræl og skyl gulerødderne, skær dem i lange stave eller små tern. Skyl og snit spidskålen i tyde strimler. Bræk den nederste del af aspargesene, skyl og snit dem i stykker på 3-4 cm.
Tag kyllingkødet op af gryden. Husk at gemme kogelagen.
Skær fileterne i mindre stykker, og læg dem i en skål, som dækkes til.
Si grønsagerne fra kogelagen. Hæld lagen tilbage i gryden. Smag den til. Måske skal den tilsættes et par spsk hønsebouillon.
Tilsæt de nye gulerødder, og bring gryden i kog. Kog i ca. 3 minutter.
Tilsæt spidskålen. Kog igen i ca. 3 minutter.
Kom aspargesene ved, kog i 3-5 minutter afhængig af tykkelsen.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden.
Jævn retten med en smørbolle. Den laves ved at røre smørret blødt med hvedemelet. Læg smørbollen i den kogende ret. Rør rundt efter ca. 2 minutters kogning.
Tilsæt ærterne, og kog i yderligere 3-5 minutter ved svag varme.
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Server med nye, kogte kartofler eller nye kartofler bagt i ovnen.
Giv evt. også et groft brød til.

Se også:
Overgangs mad der passer til baby
Hvivel af rødbeder og kartofler

Læs mere om: