Fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat
Hovedretter

Fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat

En rigtig klassiker i det danske køkken, og en ret der nemt kan passe sig selv i ovnen. Her får du opskriften på fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 svinemørbrad, afpudset
150 g parmaskinke
100 g flødeost naturel
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber

HASSELBACKKARTOFLER

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
salt

WALDORFSALAT

4 stilke bladselleri
2 æbler
300 g stenfri vindruer
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
75 g valnøddekerner

Opskrift - sådan laver du fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat

 
1. HASSELBACKKARTOFLER: Tænd ovnen på 220°. Skræl kartofler, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er møre og gyldne.
 
2. Skær forsigtigt en lomme ind i mørbraden på langs uden at skære helt igennem. Læg parmaskinke helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten. Rør flødeost sammen med presset hvidløg, finthakket persille, fintrevet citronskal, salt og peber. Fyld mørbradslommen med flødeostblandingen, og fold parmaskinken stramt omkring mørbraden (brug evt. kødsnor til at holde det hele sammen). Læg mørbraden på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i 35 minutter. Tænd for ovnens grillfunktion, og giv mørbraden yderligere 5 minutter, til skinken er sprød. Lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
 
3. WALDORFSALAT: Rens bladselleri, og skær den i tynde skriver. Skyl æbler, og skær dem i tern. Skyl og halvér vindruer, og bland dem sammen med bladselleri og æbler. Rør en dressing af olivenolie, eddike, honning, sennep, salt og peber, og vend den i salaten. Rist valnøddekerner let på en tør pande, og drys dem over salaten.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græsk pastasalat med oksefrikadeller - Få opskriften her

Tirsdag: Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos - Få opskriften her

Onsdag: Rødbedevafler med røget laks og ærtedip - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingepilaf med ristede gulerødder - Få opskriften her