Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos
14. marts 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Skift det traditionelle oksekød ud med svampe og få en smagfuld vegetarisk gryderet. Her får du opskriften på vegetarisk stroganoff med kartoffelmos
30 min
4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
250 g champignoner
250 g portobellosvampe
100 g kejserhatte
1 spsk. smør til stegning
3 løg
4 spsk. sød paprika
½ tsk. røget paprika
3 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
friskkværnet peber
70 g koncentreret tomatpuré
3 dl piskefløde
3 dl grøntsagsbouillon
3 laurbærblade
KARTOFFELMOS
1 kg kartofler
25 g smør
½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
bredbladet persille
Opskrift - sådan laver du vegetarisk stroganoff med kartoffelmos
Rens alle svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør i en tykbundet gryde, til de bliver flot gyldne.
Pil løg, skær dem i tynde både, og lad dem stege med i gryden, til de bliver klare. Tilsæt paprika, mel, salt og peber, og vend godt rundt.
Hæld tomatpuré, fløde, bouillon og laurbærblade i gryden.
Læg låg på, og lad retten simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og fløde, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til kartoffelmosen er ensartet.
Smag til med salt og peber.
Servering
Skyl og hak persille. Servér stroganoff med kartoffelmos, og pynt med persille.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge:
Feminas madplan.
Læs også
Mad
Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat
Læs også
Mad
Koteletter med orange kartoffelmos og bønnesalat
Vegetarretter
stroganoff
kartoffelmos
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Burger med laksebøffer
Mad
Mad
Halloumi-burger med avocado og løg
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Læs også