Hovedretter

Dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris

Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne retter med frugt. Her får du opskriften på dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris

Dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris til 4 personer

Bland store tern af vandmelon med kogte ris,  og nyd hver en saftig bid.
 
INGREDIENSER
800 g fersk laks
2 dl hvidvin
1 usprøjtet citron
1 tsk. korianderfrø
salt og friskkværnet peber
 
VANDMELONSALAT
200 g vilde ris
300 g vandmelon
1 agurk
1 bundt koriander
saft af 1 limefrugt
4 spsk. ristet sesamolie
75 g feta
 

Opskrift - sådan laver  du dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris

 
1. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i en bradepande. Hæld hvidvin udover. Skyl citronen, skær den i tynde skiver, og læg dem på laksen. Knus korianderfrø i en morter, og drys dem over laksen. Krydr med salt og peber. Dæk fadet med alufolie, og sæt laksen i ovnen i 20-25 minutter.
 
2. Vandmelonsalat: Skyl risene, og kog dem i letsaltet vand i ca. 35 minutter. Afkøl risene i en sigte under rindende koldt vand, og lad dem dryppe af. Skær vandmelon og agurk i tern, og vend det sammen med risene i en skål. Vend hakket koriander i. Dryp limesaft og sesamolie over vandmelonsalaten, og bland det hele godt sammen. Drys med smuldret feta og evt. korianderblade. Servér som tilbehør til den dampede laks.