Hovedretter

Bønnesalat med pocheret kylling og vilde ris

Madplan for uge 27: Ugens onsdagsopskrift er bønnesalat med pocheret kylling og vilde ris. Få opskriften her

Bønnesalat med pocheret kylling og vilde ris til 4 personer

En sprød og farvestrålende måltidssalat med masser af smag. 
 
Tid: 20 minutter. Kogetid: 45 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g vilde ris
1 spsk. koncentreret grøntsagsfond
4 kyllingebrystfileter uden skind
200 g grønne bønner
1 bundt radiser
1 håndfuld friskbælgede ærter
1 bundt purløg
 
PEBERRODSDRESSING
2 dl cremefraiche 9 %
1 spsk. honning
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
2-3 spsk. friskrevet peberrod
 

Opskrift - sådan laver du bønnesalat med pocheret kylling og vilde ris

 
1. Skyl risene i koldt vand, og kog dem i 40-45 minutter, til de åbner sig (eller følg anvisningen på emballagen). Hæld risene i en sigte, og afkøl dem med koldt vand fra hanen.
 
2. Bring en gryde med vand og grøntsagsfond i kog. Skru ned for varmen, til vandet simrer. Læg kyllingefileterne i gryden, og sørg for, at der er netop så meget vand i gryden, at det lige dækker fileterne. Lad dem koge svagt under låg i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad fileterne trække i kogevandet i 10 minutter. Tag dem op af vandet, og riv dem i mindre stykker. Bland kyllingekødet med de kogte ris.
 
3. Skyl og nip bønnerne. Damp dem i en gryde med kogende vand i 5-6 minutter. Hæld vandet fra bønnerne, og afkøl dem med koldt vand. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Vend bønner, radiser og ærter sammen med ris og kylling. Drys med hakket purløg.
 
4. Peberrodsdressing: Rør cremefraiche sammen med honning. Tilsæt citronsaft. Smag til med salt, peber og friskrevet peberrod. Hæld dressingen over bønnesalaten.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salade niçoise med frisk tun og sennepsdressing - Få opskriften her

Tirsdag: Krebinetter med persillesauce og tomatsalat - Få opskriften her

Torsdag: Gazpacho med rugbrødscroutoner - Få opskriften her

Fredag: Grillede lammekoteletter med ærtepuré og tomatsalat - Få opskriften her