https://imgix.femina.dk/media/article/1431-mad-2.jpg
Mad

Bagt torsk med grøntsags-crumble

4. august 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder lækre retter med sommerens friske, sprøde grøntsager. Her får du opskriften på bagt torsk med grøntsags-crumble
1 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g torskefilet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

GRØNTSAGS-CRUMBLE

  • 1 blomkålshoved
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • olie til stegning
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 200 g spidskål
  • 3-4 kviste bredbladet persille
  • 250 g groft hvedebrød, gerne daggammelt
  • 50 g parmesan
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 25 g pinjekerner
  • 25 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner

Opskrift - sådan laver du torsk med grøntsags-crumble

1. Grøntsags-crumble: Skær blomkålshovedet i mindre buketter. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det sammen med spidskommen i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt blomkålsbuketterne, og steg videre, til blomkålen tager farve.

2. Tilsæt tomater fra dåse, og vend rundt. Snit spidskålen fint, og vend det sammen med blomkålsblandingen på panden. Tilsæt hakket persille. Hæld pandens indhold i et smurt ovnfast fad. Hak brødet til grove krummer, og bland dem med revet parmesan, olie, sesamfrø og alle kerner. Fordel brødblandingen over grøntsagerne, og bag dem i en 180° varm ovn i 30 minutter.

3. Læg torsken i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og dryp med olie. Skær citronen i tynde skiver, og læg dem på fisken. Krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen ved 180° i 12-15 minutter, og servér straks sammen med grøntsags-crumble.

Læs også