Aftensmad

Grøntsager og kylling i fad

af Marie Melchior 21. marts 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder lækre retter med sommerens friske, sprøde grøntsager. Her får du opskriften på grøntsager og kylling i fad
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 kyllingebryster, gerne med skind og vinge
  • 500 g blandede tomater
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 squash
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 kviste timian
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 200 g blandede salatblade
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. flydende honning
  • 6 spsk. olivenolie
  • friskkværnet peber

TILBEHØR

  • godt brød

Opskrift - sådan laver du grøntsager og kylling i fad

Når kylling og grøntsager steges sammen, dannes der en dejlig sauce i bunden af bradepanden.

1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingebrysterne i en bradepande med skindsiden opad. Skyl tomaterne, og læg dem i bradepanden. Skyl peberfrugter og squash; skær dem i mindre stykker, og læg dem i bradepanden. Mas hvidløgsfeddene, fjern skallen, og læg dem i bradepanden. Drys med hakket timian, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg kylling og grøntsager i ovnen i ca. 35 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

 

2. Grøn salat: Skyl og tør salaten. Pisk kærnemælk, sennep, eddike, honning, olie og peber sammen, og hæld dressingen over salaten lige før servering. Servér grøntsager og kylling med salat og brød til.