

Sommer-spaghetti med asparges, ærter og ostekødboller
OSTEKØDBOLLER
- 1 kg hakket svinekød
- 50 g parmesan
- 1 løg
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 spsk. tørret oregano
SOMMER-SPAGHETTI
- 300 g fuldkornsspaghetti
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt grønne asparges
- 200 g friske ærter i bælg
- 50 g soltørrede tomater
- ½ dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 20 g parmesan
Når de grønne grøntsager kun koges kortvarigt, bevarer de sprødheden og den flotte farve.
1. Kødboller: Læg kødet i en skål. Riv parmesan og løg fint. Rør kødet med parmesan, løg, salt, æg og oregano. Lad farsen hvile på køl i 15 minutter.
2. Tænd ovnen på 200°. Form farsen til små runde kødboller på størrelse med kirsebær. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
3. Sommer-spaghetti: Kog spaghettien i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Rens forårsløg, og skær dem i 2-3 stykker. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og skær dem i 3-4 stykker. Bælg ærterne. Læg forårsløg, asparges, ærter og de soltørrede tomater ned i gryden med den kogende spaghetti, når der er 2 minutter tilbage af spaghettiens kogetid. Hæld vandet fra. Fordel spaghettien og de letkogte grøntsager på et stort fad. Vend kødbollerne i sammen med olivenolie. Krydr med salt og peber, og drys med friskrevet parmesan.
TIP: Stil et stykke parmesan og et rivejern frem på bordet, så hver især selv kan forsyne sig.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Sojamarineret mørbrad med grillede gulerødder og bønner - Få opskriften her
Bagt torsk med grøntsags-crumble - Få opskriften her
Krydrede hakkebøffer med ovnstegte rødbeder og kartofler - Få opskriften her