Aftensmad

Sommer-spaghetti med asparges, ærter og ostekødboller

af Marie Melchior 4. august 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder lækre retter med sommerens friske, sprøde grøntsager. Her får du opskriften på sommer-spaghetti med asparges, ærter og ostekødboller

Sommer-spaghetti med asparges, ærter og ostekødboller til 4 personer

Når de grønne grøntsager kun koges kortvarigt, bevarer de sprødheden og den flotte farve.   INGREDIENSER OSTEKØDBOLLER 1 kg hakket svinekød 50 g parmesan 1 løg 1 tsk. salt 1 æg 1 spsk. tørret oregano   SOMMER-SPAGHETTI 300 g fuldkornsspaghetti 1 bundt forårsløg 1 bundt grønne asparges 200 g friske ærter i bælg 50 g soltørrede tomater ½ dl olivenolie salt og friskkværnet peber 20 g parmesan  

Opskrift - sådan laver du sommer-spaghetti med asparges, ærter og ostekødboller

  1. Kødboller: Læg kødet i en skål. Riv parmesan og løg fint. Rør kødet med parmesan, løg, salt, æg og oregano. Lad farsen hvile på køl i 15 minutter.   2. Tænd ovnen på 200°. Form farsen til små runde kødboller på størrelse med kirsebær. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.   3. Sommer-spaghetti: Kog spaghettien i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Rens forårsløg, og skær dem i 2-3 stykker. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og skær dem i 3-4 stykker. Bælg ærterne. Læg forårsløg, asparges, ærter og de soltørrede tomater ned i gryden med den kogende spaghetti, når der er 2 minutter tilbage af spaghettiens kogetid. Hæld vandet fra. Fordel spaghettien og de letkogte grøntsager på et stort fad. Vend kødbollerne i sammen med olivenolie. Krydr med salt og peber, og drys med friskrevet parmesan.   TIP: Stil et stykke parmesan og et rivejern frem på bordet, så hver især selv kan forsyne sig.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Sojamarineret mørbrad med grillede gulerødder og bønner - Få opskriften her

Bagt torsk med grøntsags-crumble - Få opskriften her

Krydrede hakkebøffer med ovnstegte rødbeder og kartofler - Få opskriften her

Grøntsager og kylling i fad - Få opskriften her