Aftensmad

Sommer-spaghetti med asparges, ærter og ostekødboller

af Marie Melchior 1. marts 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder lækre retter med sommerens friske, sprøde grøntsager. Her får du opskriften på sommer-spaghetti med asparges, ærter og ostekødboller
4 personer

OSTEKØDBOLLER

  • 1 kg hakket svinekød
  • 50 g parmesan
  • 1 løg
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 spsk. tørret oregano

SOMMER-SPAGHETTI

  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt grønne asparges
  • 200 g friske ærter i bælg
  • 50 g soltørrede tomater
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 20 g parmesan

Når de grønne grøntsager kun koges kortvarigt, bevarer de sprødheden og den flotte farve.

1. Kødboller: Læg kødet i en skål. Riv parmesan og løg fint. Rør kødet med parmesan, løg, salt, æg og oregano. Lad farsen hvile på køl i 15 minutter.

 

2. Tænd ovnen på 200°. Form farsen til små runde kødboller på størrelse med kirsebær. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

 

3. Sommer-spaghetti: Kog spaghettien i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Rens forårsløg, og skær dem i 2-3 stykker. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og skær dem i 3-4 stykker. Bælg ærterne. Læg forårsløg, asparges, ærter og de soltørrede tomater ned i gryden med den kogende spaghetti, når der er 2 minutter tilbage af spaghettiens kogetid. Hæld vandet fra. Fordel spaghettien og de letkogte grøntsager på et stort fad. Vend kødbollerne i sammen med olivenolie. Krydr med salt og peber, og drys med friskrevet parmesan.

 

TIP: Stil et stykke parmesan og et rivejern frem på bordet, så hver især selv kan forsyne sig.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Sojamarineret mørbrad med grillede gulerødder og bønner - Få opskriften her

Bagt torsk med grøntsags-crumble - Få opskriften her

Krydrede hakkebøffer med ovnstegte rødbeder og kartofler - Få opskriften her

Grøntsager og kylling i fad - Få opskriften her