Mad

Hakkebøffer med grønkåls-salat

af Louisa Lorang 14. februar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er hakkebøffer med grønkålssalat. Få opskriften her

3 bagekartoflerolivenoliesalt1 håndfuld plukket oregano300 g grønkål3-4 spsk. citronsaft2 spsk. flydende honning4 spsk. olivenoliesalt60 g soltørrede tranebær1 æbleENDVIDERE:300 g hakket oksekødlidt olie til stegningsalt og peberSkær kartoflerne i både. Vend med olivenolie og salt, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 30-35 minutter, eller til de er møre og gyldne. Afslut evt. med grill. Vend de varme kartofler med oregano lige inden servering.Rib imens grønkålen. Skyl den, og hak den forholdsvis fint. Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen, og smag til med salt. Hak tranebærrene groft, og skær æblet i både. Vend tranebær, æble og grønkål med dressingen, og lad den trække indtil servering. Smag til lige inden servering.Form kødet til 2 store eller 4 små bøffer, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og servér hakkebøffer med grønkålssalat og kartoffelbåde.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER