
Mad
Hakkebøf med bønnesalat og bagte kartofler
18. februar 2016af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Hakkebøf er en god gammel klassiker her serveret med friske bønner og bagte kartofler. Når du afkøler bønnerne med koldt vand efter kogning, bevarer de den friske grønne farve. Her får du opskriften på hakkebøf med bønnesalat og bagte kartofler
Hakkebøf med bønnesalat og bagte kartofler til 4 personer
Tid: 20 minutter. Ovntid: 30 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL HAKKEBØF MED BØNNESALAT OG BAGTE KARTOFLER 600 g hakket oksekød salt og friskkværnet peber 2 spsk. olivenolie til stegning BAGTE KARTOFLER 600 g små kartofler 1 spsk. olivenolie 1 spsk. flagesalt BØNNESALAT 400 g grønne bønner 1 rødløg 1 spsk. dijonsennep 3 spsk. olivenolie 5 spsk. piskefløde salt og friskkværnet peber 1 lille bundt basilikum PRØV OGSÅ: En klassisk hakkebøf med sovs og kartoflerOpskrift - sådan laver du hakkebøf med bønnesalat og bagte kartofler
1. Bagte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og læg dem i en lille bradepande. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. 2. Hakkebøf: Form kødet til hakkebøffer, og krydr med salt og peber. Opvarm olie på en pande, og steg hakkebøfferne i 4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. 3. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne. Damp dem i en gryde med spilkogende vand i 4 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Rør sennep sammen med olie og fløde til en cremet dressing. Smag til med salt og peber. Hak basilikum. Vend bønnerne med løg, dressing og hakket basilikum. Servér bønnesalaten som tilbehør til hakkebøfferne og de bagte kartofler.Få indkøbslisten til hele uge her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Brændende kærlighed med kartoffel-broccoli-mos - Få opskriften her
Onsdag: Kartoffel-porre-suppe og sprøde ostebrød med æble - Få opskriften her
Torsdag: Torskeloin med estragonsauce, spinat og ris - Få opskriften her
Fredag: Stegt kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme - Få opskriften her