Gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki
Mad

Gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki

25. juli 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Gyroskrydderi er en græsk krydderiblanding, der er helt fantastisk som marinade til kylling. Her får du opskriften på gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki
10 min4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kylling i strimler
  • 2 spsk. gyroskrydderi
  • 8 grillspyd
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

TZATZIKI

  • 1 agurk
  • 1 tsk. salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ citron
  • peber

PITACHIPS

  • 4 pitabrød
  • 2 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

  • 125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki

1. Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække i køleskabet i mindst 1 time. 2. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde fra agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten. 3. PITACHIPS: Tænd ovnen på 200°. Flæk pitabrødene, og skær dem i trekanter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Bag dem i ca. 10 minutter, til chipsene er sprøde. 4. Sæt kyllingekødet på spyd. Steg spyddene på en grill eller pande, til kyllingen er gennemstegt. Servér med tzatziki, pitachips og grøn salat. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også