Gyroskrydderi er en græsk krydderiblanding, der er helt fantastisk som marinade til kylling. Her får du opskriften på gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki
10 min4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g kylling i strimler
2 spsk. gyroskrydderi
8 grillspyd
salt og peber
2 spsk. olivenolie
TZATZIKI
1 agurk
1 tsk. salt
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt 10 %
½ citron
peber
PITACHIPS
4 pitabrød
2 spsk. olivenolie
TIL SERVERING
125 g blandet grøn salat
Opskrift - sådan laver du gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki
1. Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække i køleskabet i mindst 1 time. 2. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde fra agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten. 3. PITACHIPS: Tænd ovnen på 200°. Flæk pitabrødene, og skær dem i trekanter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Bag dem i ca. 10 minutter, til chipsene er sprøde. 4. Sæt kyllingekødet på spyd. Steg spyddene på en grill eller pande, til kyllingen er gennemstegt. Servér med tzatziki, pitachips og grøn salat. Få indkøbslisten til hele ugen her