https://imgix.femina.dk/media/article/1431-mad-4.jpg
Mad

Grøntsager og kylling i fad

21. marts 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder lækre retter med sommerens friske, sprøde grøntsager. Her får du opskriften på grøntsager og kylling i fad
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 kyllingebryster, gerne med skind og vinge
  • 500 g blandede tomater
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 squash
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 kviste timian
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 200 g blandede salatblade
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. flydende honning
  • 6 spsk. olivenolie
  • friskkværnet peber

TILBEHØR

  • godt brød

Opskrift - sådan laver du grøntsager og kylling i fad

Når kylling og grøntsager steges sammen, dannes der en dejlig sauce i bunden af bradepanden.

1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingebrysterne i en bradepande med skindsiden opad. Skyl tomaterne, og læg dem i bradepanden. Skyl peberfrugter og squash; skær dem i mindre stykker, og læg dem i bradepanden. Mas hvidløgsfeddene, fjern skallen, og læg dem i bradepanden. Drys med hakket timian, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg kylling og grøntsager i ovnen i ca. 35 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

2. Grøn salat: Skyl og tør salaten. Pisk kærnemælk, sennep, eddike, honning, olie og peber sammen, og hæld dressingen over salaten lige før servering. Servér grøntsager og kylling med salat og brød til.

Læs også