
Grillede grøntsager med ricottacreme
6. marts 2012(forret/tilbehør til 6 personer)
250 g snackgulerødder,
2 peberfrugter, røde og gule
1-2 auberginer
1½ spsk. olivenolie
½ tsk. karry
peber
1-2 courgetter
fintrevet skal af 1 økocitron
1 spsk. friskhakket rosmarin
1 spsk. olivenolie
1 spsk. hakket tørret timian
1 tsk. revet hvidløg
1 spsk. olivenolie
CREME:
1 bæger ricotta, 250 g
1 spsk. olivenolie
2 -3 spsk. friskrevet parmesan
1-2 håndfulde små spinatblade, hakkede
DRYS:
hakket persille
Kog de små gulerødder i 8 minutter. Lad dem køle af i koldt vand, og tør dem. Gril peberfrugterne i ovnen, til de får sorte pletter. Læg et viskestykke over, og lad dem køle af. Pil skindet af dem, og skær dem i mindre stykker. Skær auberginerne i tynde skiver på langs. Drys med salt, og lad det sidde i 10 minutter. Skyl dem, og tør dem godt. Bland olien med karry og peber. Vend aubergineskiverne i olien. Læg dem på bagepapir/alufolie på en plade, og gril dem i ovnen i 3-4 minutter på hver side.
Skær courgetterne i 1 cm tykke skiver. Bland olien med citronskal og hakket rosmarin. Læg skiverne på papir/folie på en plade, og gril dem, til de er lysebrune på begge sider.
Vend gulerødderne med olie, timian og hvidløg. Rist dem på en grillpande, til de får mørke striber.
Rør ricottaen med olie og parmesan. Hak spinaten ret fint, og vend den i. Smag til med salt og peber.
Arrangér alle grøntsagerne på fade eller tallerkener med olie-dryp og persilledrys, og giv creme og brød til.



