https://imgix.femina.dk/media/eafeb41d30344bed9d11967c3808ff77.jpg
Mad

Græsk burger

17. februar 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Lækker burger med det bedste fra Middelhavsområdet
2 personer

Græsk burger

  • 400 g hakket lammekød
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 lille bundt bredbladet persille, hakket
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • 2 spsk. rasp
  • ½ agurk
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl drænet yoghurt 10 %
  • 1 lille fed hvidløg, presset
  • ½ bundt mynte, hakket
  • 2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
  • 200 g babyspinat
  • 2 gode (burger)boller
  • 1 rødløg i tynde både
  • Olie til stegning
  • Salt og peber


Rør kødet med hvidløg, persille, æg, salt og rasp, og form farsen til 2 store bøffer. Steg dem i olie på en varm pande. Riv agurken, kom den i en si, og drys den med salt. Lad den trække i 10 minutter. Tryk så meget væde fra som muligt, og bland agurk, yoghurt, hvidløg, mynte og olivenolie. Smag til med salt. Sautér spinaten i olie på en varm pande. Den skal kun have en smule varme. Krydr med salt og peber. Lun bollerne, og kom spinat, bøf, tzatziki og rødløg i bollerne. Servér straks.

Græsk burger er del af en ugemenu. Se hele menuen her

Læs også