https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1348-mad-fredag.jpg
Mad

Gedekoteletter med auberginer de luxe

28. november 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er gedekoteletter med auberginer de luxe. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • olivenolie
  • 300 g mosede tomater
  • lidt timian
  • salt og peber
  • 2 små auberginer
  • olivenolie
  • salt
  • 1 bøffelmozzarella, 125 g
  • lidt olivenolie

DESUDEN

  • 4-6 små gedekoteletter
  • lidt olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • sprød salat med olie og eddike
  • evt. groft brød

Opskrift - sådan laver du gedekoteletter med auberginer de luxe

1. Sautér hvidløg i olivenolie på en varm pande. Kom mosede tomater på, og krydr med timian, salt og peber. Lad det simre i ca. 5-8 minutter, til det er tyknet.

2. Flæk imens auberginerne, og brun dem i lidt olivenolie på en varm pande. Sæt dem på en bageplade med skære-fladen opad. Top dem med tomatsauce, brud af mozzarella og lidt olivenolie.

3. Sæt auberginerne i en brandvarm ovn under en varm grill, og lad osten smelte og blive gylden. Steg imens koteletterne i lidt olivenolie, gnid dem med hvidløg, og krydr dem med salt. Servér straks koteletter, auberginer, sprød salat og evt. groft brød.

TIP: Gedekoteletter fås på frost i flere velassorterede supermarkeder. Kødet er mildt og skønt. Kan du ikke skaffe det, så prøv en lammekotelet eller endda en svinekotelet til retten.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Rødløgssuppe med ostetoast - Få opskriften her

Læs også