
Mad
1. FYLDTE PORRER: Tænd ovnen på 175° varmluft. Skær enderne og de yderste grove blade af porrerne. Skær et snit på langs i toppen, og rens porrerne. Læg porrerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 45 minutter, til de yderste blade er helt sorte. Afkøl let. 2. Skrub kartofler og gulerødder, og fordel dem på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem sammen med porrerne i ovnen i 45 minutter, til de er møre og gyldne. 3. FYLDTE PORRER, FORTSAT: Rist græskarkerner på en tør pande, og hak dem groft. Hak kapers og oregano, og riv citronskallen. Pil og hak rødløg. Bland alle ingredienserne til citrondressingen sammen. Skær et dybt snit i hver porre, og løft alt porrekødet ud med en ske. Hak det groft, rør det sammen med citrondressingen, og læg blandingen tilbage i de udhulede porrer. 4. Pisk æg sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Bland mel, salt og peber i en anden tallerken. Vend kulmulestykkerne i æg og herefter i melet. Steg dem i smør og/eller olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er flot gyldne. Servér med fyldte porrer og bagte kartofler og gulerødder. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta – Få opskriften her
Onsdag: Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat – Få opskriften her
Torsdag: Quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner – Få opskriften her
Fredag: Kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce – Få opskriften her