Mad

Frokost og middag - lørdag

af Louisa Lorang 7. marts 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens lørdagsopskrifter er smørrebrød de luxe og barbecuekylling med hvidkålssalat. Få opskrifterne her

MIDDAGBARBECUEKYLLING MED HVIDKÅLSSALAT(middag til 2 voksne og 2 børn)1 stor kylling1 spsk. paprika1 tsk. salt1 spsk. sukker (gerne farin)1 spsk. tørret oregano1 spsk. chiliflager1 spsk. smørENDVIDERE:1½ dl yoghurt2 tsk. dijonsennep1 lille hvidkål, ca. 1 kg2 stilke bladselleri,i tynde skiver1 håndfuld bredbladetpersille, plukketsaltTILBEHØR:1 kg søde kartoflerlidt smeltet smør1 lille bundt purløg, hakketlidt revet parmesanTjek kyllingen for evt. indmads-rester. Dup den tør med køkkenrulle, og klip vingespidserne af den. Bland paprika, salt, sukker, oregano og chiliflager, og gnid krydderblandingen på kyllingen. Top den med små smørklatter, og steg den i en forvarmet ovn ved 200° grader i 50-75 minutter, eller til den er gennemtilberedt.Rør imens yoghurt med sennep, snit hvidkålen fint, og vend den i dressingen sammen med bladselleri og persille. Smag til med salt. Lad salaten trække indtil servering.Vask de søde kartofler (skrub dem, hvis du vil spise skrællen), og flæk dem. Pensl dem med lidt smeltet smør, og bag dem i den varme ovn i 25-30 minutter, eller til de er møre.Servér kyllingen med kålsalat (gem lidt til søndag) og søde kartofler toppet med purløg og revet parmesan.

FROKOSTSMØRREBRØD DE LUXEOKSESTEG MED LUNE LØG½ dl balsamico½ dl flydende honning2 rødløg i skiveroksesteg (fra fredag)i tynde skiver4 skiver rugbrødsalt og peberKom balsamico, honning og rødløg i en kasserolle, og lad dem simre i 6-7 minutter. Anret kødet på rugbrød, lad løgene dryppe lidt af, og top dem på kødet. Krydr med salt og peber, og servér.LAKSESALAT MED DILD OG KAPERS2 stykker laks (fra torsdag)2 spsk. yoghurt1 spsk. mayonnaise1 spsk. citronsaft1 håndfuld dild, hakketsalt og peber4 skiver rugbrød2 hjertesalater, plukkede2 spsk. kapersTag evt. skind af laksen, og rør laksen med yoghurt, mayonnaise, citronsaft og dild. Smag den til med salt og peber. Anret hjertesalat på 4 stykker brød, og top med laksecremen. Pynt med kapers, og servér straks.TIP TIL MORGENMADYOGHURT MED 1 PÆRE, 2 BANANER, AHORNSIRUP OG RISTET HAVREGRYNFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER