Forretter

Tomattærte

Tomattærte med en helt vidunderlig duft af krydderurter, når den tages ud af ovnen. Brug evt. en god købe-pesto i stedet for at lave den selv

Tomattærte til 6 personer

Ingredienser

1 pakke butterdej
1 æggeblomme pisket med
1 spsk. vand til pensling
5 spsk. pesto (se opskrift herunder)
400 g cherrytomater, halverede
bladene fra 1 stilk rosmarin og en stilk timian, finthakket
1-2 forårsløg i tynde skiver
3 spsk. fintrevet parmesan

Endvidere:
olivenolie og basilkum

Pesto:
1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
20 g pinjekerner, groft hakkede
1 dl god olivenolie
fintrevet skal af ¼ økocitron
2 spsk. revet parmesanost
havsalt og friskkværnet peber

Opskrift - Sådan laver du tomattærte

1. Rul dejen ud på en bageplade. Rids en 1 cm bred kant hele vejen rundt med en skarp kniv. Pensl kanten med æggeblandingen.
2. Rør alt til pestoen sammen, og krydr med salt og peber.
3. Bred pesto ud over dejen inden for den afmærkede kant, og kom de halve tomater på. Drys krydderurter, forårsløg og revet parmesan over. Bag tærten i en 220° varm ovn i 20 minutter. Drys med basilikum, og stænk olie over lige før servering.

Læs mere om: