Forretter

Rødbedesuppe med wasabi-yoghurt

Suppen er til 4 personer som forret eller til 2-3 som hovedret. Rødbede kan blive lidt kvalmt og sødt, så smag godt til med citron, og vær ikke fedtet med den skønne wasabi-yoghurt




Rødbedesuppe med wasabi-yoghurt til 4 personer
1 løg
2 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
olivenolie
500 g rødbeder, skrællede og skåret i grove stykker
1 æble, skrællet og revet
1 l grøntsagsbouillon
2-3 spsk. citronsaft
salt

SOJAMANDLER:
100 g mandler
¼ dl soja
1 spsk. flydende honning

WASABI-YOGHURT:
2 dl sødmælksyoghurt 3 %
1 spsk. mayonnaise
2-3 tsk. wasabipasta
2 spsk. limesaft
salt

Hak løg, hvidløg og bladselleri, og sautér det i olivenolie i en varm gryde. Kom rødbeder og æble i gryden, og hæld bouillon på. Lad det hele koge i ca. 30 minutter under låg, til rødbederne er møre. Blend suppen med en stavblender. Sæt den tilbage på varmen; lad den koge op, og smag til med citronsaft og salt.

Rist imens mandlerne på en tør, varm pande i 3-4 minutter. Kom soja og honning på, og lad dem riste sprøde. Hæld dem over på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.

Rør yoghurt med mayonnaise og wasabi, og smag til med lime og salt.

Servér den varme rødbedesuppe toppet med sojamandler og wasabi-yoghurt.

Prøv også: Grøn thai-suppe med rejer >>