Forretter

Rodfrugtsuppe med julesalat

af Marie Melchior 20. november 2014
Foto: Line Falck
Julesalat (endivie) giver en pikant smag til den lune rodfrugtsuppe

Rodfrugtsuppe med julesalat til 6 personer

Sæsonens rodfrugter smager skønt og er perfekte at lave suppe af. Her er opskriften med kartofler og pastinakker tilsat sprød og lækker julesalat.   INGREDINESER TIL RODFRUGTSUPPE 500 g kartofler 300 g pastinakker 2 skalotteløg 2 spsk. olivenolie til stegning 250 g julesalat 1,2 l god hønsebouillon 4 dl piske/madlavningsfløde 18 % salt og friskkværnet peber citronsaft   TIL SERVERING lidt trøffelolie 1 dl piskefløde 1 julesalat friskværnet peber godt brød  

Opskrift - sådan laver du rodfrugtsuppe med julesalat

  1. Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i tern. Pil skalotteløg, og hak dem fint. Steg rodfrugter og løg let i olie i en stor gryde i 4-5 minutter. Skyl og hak julesalaten, og vend den i gryden. Tilsæt bouillon, og kog suppen under låg i 30 minutter ved middel varme. Rør fløde i suppen, og kog i yderligere 15 minutter uden låg. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt, peber og citronsaft.   2. Servering: Anret rodfrugtsuppe i portioner. Dryp med trøffelolie og 1 spsk. fløde. Sæt hele blade af julesalat i suppen, og krydr med peber. Servér rodfrugtsuppe med brød til.  

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af rodfrugtsuppe, andebryst og riz au lait. Få opskrifterne til hovedret og dessert her

Hovedret: Sojamarineret andebryst med quinoasalat – få opskriften her

Dessert: Riz au lait med æblesalsa – få opskriften her