Desserter

Riz au lait med æblesalsa

20. november 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
En variant af julens risalamande: Fransk risbudding serveret med en sprød og frisk æblesalsa.

Riz au lait med æblesalsa til 6 personer

  INGREDIENSER 1 vaniljestang 1 l sødmælk 130 g sukker 150 g grødris 3 æg små ovnfaste sylteglas eller ramekiner   ÆBLESALSA 3 røde æbler skal og saft af 1 usprøjtet appelsin 4 spsk. sukker 1 spsk. kanel 100 g mandler  

Opskrift - sådan laver du riz au lait med æblesalsa

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring mælken i kog i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn og den tomme bælg. Tilsæt ris, når mælken koger. Skru ned, og lad risene koge under låg ved svag varme i 40 minutter. Rør jævnligt i gryden. Afkøl, til blandingen er lun.   2. Pisk æggene sammen i en stor skål, og pisk risblandingen i æggene, lidt ad gangen. Fordel blandingen i ovnfaste glas/ramekiner, og placér dem i en bradepande med vand i bunden. Bag desserterne i en 180° varm ovn i 30-40 minutter, til de er faste. Afkøl helt.   3. Æblesalsa: Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Vend dem med appelsinsaft og fintrevet appelsinskal. Bland sukker, kanel og mandler på en pande, og rist det i 6-8 minutter, til sukkeret begynder at smelte. Hak mandlerne groft, og bland med æbleternene.   4. Pynt desserterne med æblesalsa lige før servering, og servér resten i en skål.  

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af rodfrugtsuppe, andebryst og riz au lait. Få opskrifterne til forret og hovedret her

Forret: Rodfrugtsuppe med julesalat – få opskriften her

Hovedret: Sojamarineret andebryst med quinoasalat – få opskriften her

Få opskrifterne på klassisk risengrød og risalamande her