Sojamarineret andebryst med quinoasalat
Aftensmad

Sojamarineret andebryst med quinoasalat

20. november 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Dette andebryst får en dejligt krydret smag efter at have ligget i en sojamarinade med ingefær og honning.

Sojamarineret andebryst med quinoasalat til 6 personer

INGREDIENSER

4 andebryster

4 spsk. olivenolie til stegning

 

SOJAMARINADE TIL ANDEBRYST

1 spsk. friskhakket ingefær

1 spsk. hele korianderfrø

2 fed hvidløg

2 spsk. sojasauce

3 spsk. honning

2 spsk. sesamolie

 

QUINOA-SALAT

150 g mandler

300 g rød quinoa

3 røde grapefrugter

3 avocadoer

250 g babyspinat

½ bundt bredbladet persille

1 bundt purløg

 

DRESSING

2 spsk. hindbæreddike

1 spsk. sennep

1 spsk. honning

2 spsk. sesamolie

4 spsk. olivenolie

 

 

Opskrift - sådan laver du sojamarineret andebryst med quinoasalat

 

1. Sojamarinade: Knus ingefær, korianderfrø og pillede hvidløgsfed i en morter. Rør det sammen med soja, honning og sesamolie.

 

2. Snit skindet på andebrysterne, og lad dem trække i en skål med sojamarinaden i mindst ½ time på køl (gerne natten over).

 

3. Steg andebrysterne i en 200° varm ovn 20 minutter. Lad dem hvile tildækket i 10 minutter.

 

4. Quinoa-salat: Rist mandlerne i ovnen ved 200° i 8-10 minutter. Skyl quinoaen, og kog den efter anvisningen på pakken. Skyl den kogte quinoa med koldt vand i en si. Skær skrællen og den hvide hinde af grapefrugt-erne. Skær grapefrugterne i fileter uden hinder. Halvér avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og slyng spinaten. Hak persille og purløg fint. Bland alle ingredienser til quinoa-salaten i en skål.

 

5. Dressing: Rør eddike, sennep og honning sammen. Tilsæt olierne, lidt ad gangen, under omrøring. Hæld dressingen over quinoa-salaten, og anret med andebryst skåret i skiver.

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af rodfrugtsuppe, andebryst og riz au lait. Få opskrifterne til forret og dessert her