Forretter

Inside-out-ruller med tun og avokado

af Susanne Palmqvist 16. januar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Det er ikke så svært at rulle sushien selv. Du skal bare bruge de rigtige ingredienser, og de fås i snart sagt alle store supermarkeder

(16 stk.)2 dl sushiris (190 g)3 dl vand1½ spsk. sukker1-2 spsk. risvineddike1-2 modne avocadoer (efter størrelse)limesaftca. 150 g frisk tun (1 tyk skive. Spørg fiskehandleren, om fisken har været frosset ned (ved ÷ 20° i mindst 24 timer), så du kan bruge den til sushi)1 spsk. mayonnaise1 nip chilisauceca. 1 dl sesamfrø (sorte, lyse el. blandede)½ bdt. dild1 bambusmåtte1-2 store plader tang1 fintstrimlet forårsløg TILBEHØR:syltet ingefær, wasabi og sojaKog risene efter anvisning på posen: Skyl dem, og sæt dem i blød 20 minutter. Kog dem i nyt vand i 16 minutter. Rør dem igennem, og tilsæt sukker og eddike. Lad dem køle helt af.Gør de øvrige ting klar: Skær avocadoen i skiver, og dryp med limesaft. Skær tunen i fingertykke bjælker. Rør mayoen med chilisauce. Bland sesamfrøene med hakket dild. Pak bambusmåtten helt ind i husholdningsfilm (brug 1 stykke, der når rundt om begge sider). Bred halvdelen af risene ud til et aflangt stykke, som når knap til kanten af måtten. Læg et stykke tang midtpå. Det skal ikke gå ud til kanten af risene (se billedet). Læg tun og avocado på midten; top med lidt forårsløg og en stribe mayonnaise. Rul nu måtten forsigtigt omkring risene, så du danner en rulle. Rul lidt fastere, så den får en flot facon. Vip den ud på et bræt. Tril den i sesamfrø og dild, og stil den koldt. Lav den anden på samme måde. Dyp en skarp kniv i varmt vand, og skær hver rulle i 8 stykker. Servér straks med ingefær, wasabi og soja Opskriften er til 4 personerPrøv også: Wraps med and og agurk