Forretter

Grøntssagssuppe

af Louisa Lorang og Birgitte Nymann 13. januar 2011
Få opskriften på grøntssagssuppe her

DET SKAL DU BRUGE: 100 g kartoffel i mindrestykker½ blomkål i buketter½ fennikel i grove stykker3 fed hvidløg, pillede1 porre i skiverlidt olie til stegning1 liter grøntsagsbouillon(gerne Herbamare)saltENDVIDERE: ½ blomkål i små buketterlidt olie til stegning2-3 spsk. citronsaft½ tsk. stærk, røget paprikasalt1 bundt purløg, hakketTILBEHØR:ristet rugbrødSÅDAN GØR DU:Sautér kartoffel, blomkål, fennikel, hvidløg og porre i en gryde med en smule olie. Lad det sautere 5-10 minutter, uden at det tager farve. Hæld bouillon på. Lad suppen koge underlåg i ca. 30 minutter, eller til alle grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt, og lad suppen komme op at koge igen. Rist imens blomkål i lidt olie på en varm pande. Smag til med citron, paprika og salt, og anret suppen i varme, dybe tallerkener toppet med blomkål og et drys purløg. Servér straks med ristet rugbrød til.TIP:Brug gerne, hvad du har i køleskabet. Løg, persillerødder og jordskokker er f.eks. gode vinter-bud! Suppen kan fryses!FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann. KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENERELEVANTE LINKS

Løbeskole