https://imgix.femina.dk/media/7ebfee32553a4607bdb459e04b2c9a77_0.jpg
Mad

Et strejf af Vietnam

23. februar 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Jeg har desværre aldrig været i Vietnam. Alligevel er det det, jeg drømmer om, når kulden bider i kinderne, og rodfrugterne er blevet fornyet for 117. gang. Her får du mit bud på en gæstemiddag med vietnamesiske toner. Retterne er enkle, og der er chili på menuen, så vi kan få varmen, mens vi venter på forår og sommer.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/336449272c3f44bfb7f2e005a7de08b0.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/86db1eade93043ebbc40d0c36fefb618.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/bffa6458f8584140a306a8ece59c1892.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/8fba8ac4af1d4629a47e17e9c4aa4cec.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f4a7294dc8fa40e884029ec14247ecf6.jpg
DESSERT:

Få opskriften her

SÅDAN BLIVER DET NEMMERE:

2 DAGE FØR:
Lav iste, og opbevar den i køleskab.

1 DAG FØR:
Sylt ananas.
Lav wontonfyld, og opbevar det i køleskab.
Steg roastbeef, hvis du vil servere papajasalaten kold. Opbevares i køleskab.
Lav evt. dejen til banankagen, og opbevar den i køleskab.
Lav tamarind-marinade.
Snit kål, og opbevar den i fryseposer i køleskabet, evt. med et par dråber vand ved.
Lav sojadressing til kålsalaten.

SAMME MORGEN/FORMIDDAG:
Bag banankage.
Lav dip til wonton.
Lav papajasalat med roastbeef, eller tilsæt kødet senere. Opbevares i køleskab.

LIGE INDEN GÆSTERNE KOMMER:
Fold wontoner. Læg et rent viskestykke på en bakke, drys med en smule mel, og læg dem på viskestykket. Dæk med et rent viskestykke, og opbevar dem i køleskab i op til 1 time.
Skær roastbeef til papajasalaten (hvis du ikke allerede har gjort det).
Kog ris.
Steg wontoner (gerne lige når gæsterne er ankommet, mens de nyder en drink, så de er varme).

INDKØBSLISTE

FRUGT OG GRØNT:












KOLONIALVARER:
palmesukker
fiskesauce
peanuts
tamarind-pasta
vaniljestang
mandler
2 dåser kokosmælk
100 g mørk chokolade

KØL OG FRYS:



HOS FISKEHANDLEREN:
150 g krabbekød

TJEK DESUDEN AT DU HAR:
isterninger
sukker
3 æg
mel
stegeolie
3 fed hvidløg
rørsukker
salt, peber
ris
soja
mørk rom
smør
bagepulver

Læs også