Når du har indtaget dine daglige 2 liter vand, er det tilladt at gøre resten af dagens drikkevarer lidt mere festlige. Det kræver ikke mange anstrengelser, før du har læskende limonade og andre dejlige drikke i glasset. Her får du 3 slags at vælge imellem
Torsdag, 26. juli 2018 - 7:08 - af Timm Vladimir, Foto: Columbus Leth
skal og saft af 8-10 store, usprøjtede limefrugter
3½ dl vand
250 g sukker
1 bundt mynte
3 stjerneanis
danskvand eller tonic
2 usprøjtede limefrugter til servering
SÅDAN GØR DU
Skræl 5 af limefrugterne med en tyndskræller, og pres alle limefrugterne – du skal bruge 4 dl friskpresset limesaft. Kog limeskal, vand, sukker, mynte og stjerneanis sammen i en gryde i 15 minutter. Tag limeskal, mynte og stjerneanis op af gryden. Hæld limesaften i gryden, og giv blandingen et opkog. Hæld det på skoldede flasker. Lad det køle af. Bland med danskvand eller tonic, og servér med isterninger, mynte og limebåde.
BOBLENDE RABARBERDRIK
Tid: 25 minutter. Trækketid: 1 time. Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
750 g rabarber
5 dl vand
300 g sukker
saft og skal af 3 usprøjtede citroner
4 dl danskvand
evt. hyldeblomstgin
SÅDAN GØR DU
Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Tag et par håndfulde fra, og læg dem i fryseren i en frysepose, så de kan bruges som isterninger. Kog rabarber, vand, sukker, citronsaft og revet citronskal sammen i en gryde i 15 minutter til en rabarbersirup. Lad det trække og afkøle i 1 time.
Hæld blandingen gennem en sigte og ned i en ren flaske. Bland rabarbersiruppen med danskvand og evt. hyldeblomstgin lige før servering. Servér med isterninger og frosne rabarber.
Skær skrællen af vandmelonen, og fjern evt. kerner. Kør vandmelonkødet sammen med vand i en blender. Sigt blandingen, og smag den siede saft til med sukker og friskpresset limesaft. Servér straks med masser af is og evt. mynte.