Drikke

3 friske sommerdrikke

Når du har indtaget dine daglige 2 liter vand, er det tilladt at gøre resten af dagens drikkevarer lidt mere festlige. Det kræver ikke mange anstrengelser, før du har læskende limonade og andre dejlige drikke i glasset. Her får du 3 slags at vælge imellem

LIMONADE MED LIME OG MYNTE
Tid: 30 minutter. Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
skal og saft af 8-10 store, usprøjtede limefrugter
3½ dl vand
250 g sukker
1 bundt mynte
3 stjerneanis
danskvand eller tonic
2 usprøjtede limefrugter til servering
 
SÅDAN GØR DU
Skræl 5 af limefrugterne med en tyndskræller, og pres alle limefrugterne – du skal bruge 4 dl friskpresset limesaft. Kog limeskal, vand, sukker, mynte og stjerneanis sammen i en gryde i 15 minutter. Tag limeskal, mynte og stjerneanis op af gryden. Hæld limesaften i gryden, og giv blandingen et opkog. Hæld det på skoldede flasker. Lad det køle af. Bland med danskvand eller tonic, og servér med isterninger, mynte og limebåde.
 
 
BOBLENDE RABARBERDRIK
Tid: 25 minutter. Trækketid: 1 time. Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
750 g rabarber
5 dl vand
300 g sukker
saft og skal af 3 usprøjtede citroner
4 dl danskvand
evt. hyldeblomstgin
 
SÅDAN GØR DU
Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Tag et par håndfulde fra, og læg dem i fryseren i en frysepose, så de kan bruges som isterninger. Kog rabarber, vand, sukker, citronsaft og revet citronskal sammen i en gryde i 15 minutter til en rabarbersirup. Lad det trække og afkøle i 1 time.
Hæld blandingen gennem en sigte og ned i en ren flaske. Bland rabarbersiruppen med danskvand og evt. hyldeblomstgin lige før servering. Servér med isterninger og frosne rabarber.
 
 
AQUA FRESCA MED VANDMELON
Tid: 15 minutter. Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
½ vandmelon
3 dl vand
2-3 spsk. sukker
saft af 3 limefrugter
isterninger
evt. frisk mynte
 
SÅDAN GØR DU
Skær skrællen af vandmelonen, og fjern evt. kerner. Kør vandmelonkødet sammen med vand i en blender. Sigt blandingen, og smag den siede saft til med sukker og friskpresset limesaft. Servér straks med masser af is og evt. mynte.