Desserter

Små kokoskager med blommer

af Susanne Palmqvist 28. oktober 2014
Foto:Henrik Freek
Vidunderlige, saftige kager, der også er gode som dessert, serveret med blød vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum

Små kokoskager med blommer 4-6 stk.

INGREDIENSER 150 g blødt smør 160 g sukker 2 tsk. vaniljesukker 2 store æg 100 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 50 g kokosmel 2 spsk. cremefraiche 6 store røde blommer 1-2 spsk. sukker til at drysse med 4-6 små tærteforme  

Opskrift - sådan laver du kokoskager med blommer

  1. Skær det bløde smør i mindre stykker. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Tilsæt kokosmel, og vend det hele godt sammen med cremefraichen. Smør 4-6 små tærteforme grundigt. Skær blommerne i halve eller kvarter, fjern stenen. Fordel halvdelen af blommerne i tærteformene, og hæld dejen over. Dejen hæver, så fyld kun formene til ca. 1½ cm fra kanten.   2. Bag kagerne i en 190° varm ovn i 15 minutter, og læg så de sidste blommer ovenpå. Drys overfladen let med sukker, og bag kagerne færdige i ovnen i yderligere ca. 15 minutter. Tjek med en nål eller strikkepind, om de er gennembagte. Afkøl kagerne i formene.   TIP: Kagerne kan også bages i muffinforme med blommestykker vendt i dejen.   PRØV OGSÅ: Trifli med syltede blommer