Rødgrød med lakridsflødeskum til 4-6- personer
Tid: 30 minutter.
DET SKAL DU BRUGE
500 g jordbær
125 g blåbær
125 g ribs
250 g hindbær
1 dl vand
skal af 1 usprøjtet citron
200 g rørsukker
3 spsk. majsstivelse
LAKRIDSFLØDESKUM
½ l piskefløde
1 spsk. rå lakridspulver
TIL SERVERING
100 g jordbær
100 g hindbær
Opskrift - sådan laver du Rødgrød med lakridsflødeskum
1. Skyl bærrene forsigtigt. Fjern stilke fra jordbær og ribs. Skær jordbærrene i grove stykker. Hæld bærrene i en gryde sammen med vand og fintrevet citronskal. Læg låg på gryden, og lad bærrene koge møre, det tager 3-4 minutter. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og hæld blandingen i grøden. Jævn grøden i 1-2 minutter under omrøring. Lad grøden blive helt kold.
2. Lakridsflødeskum: Pisk fløden til skum, og vend lakridspulver i.
3. Skyl jordbær og hindbær, og skær dem i halve eller kvarter. Bland dem i grøden, og servér med lakridsflødeskum til.
PRØV OGSÅ: Rabarberkage med låg af marengs