Desserter

Rødgrød med lakridsflødeskum

Rødgrød er sommerens fantastiske klassiker. Her får du en skefuld dejlig dansk sommer smagt til med lakrids!

Rødgrød med lakridsflødeskum til 4-6- personer

Tid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g jordbær
125 g blåbær
125 g ribs
250 g hindbær
1 dl vand
skal af 1 usprøjtet citron
200 g rørsukker
3 spsk. majsstivelse
 
LAKRIDSFLØDESKUM
½ l piskefløde
1 spsk. rå lakridspulver
 
TIL SERVERING
100 g jordbær
100 g hindbær
 

Opskrift - sådan laver du Rødgrød med lakridsflødeskum

 
1. Skyl bærrene forsigtigt. Fjern stilke fra jordbær og ribs. Skær jordbærrene i grove stykker. Hæld bærrene i en gryde sammen med vand og fintrevet citronskal. Læg låg på gryden, og lad bærrene koge møre, det tager 3-4 minutter. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og hæld blandingen i grøden. Jævn grøden i 1-2 minutter under omrøring. Lad grøden blive helt kold.
 
2. Lakridsflødeskum: Pisk fløden til skum, og vend lakridspulver i.
 
3. Skyl jordbær og hindbær, og skær dem i halve eller kvarter. Bland dem i grøden, og servér med lakridsflødeskum til.
 
PRØV OGSÅ: Rabarberkage med låg af marengs