Desserter

Rødgrød med lakridsflødeskum

af Marie Melchior 26. juni 2015
Foto: Line Falck
Rødgrød er sommerens fantastiske klassiker. Her får du en skefuld dejlig dansk sommer smagt til med lakrids!

Rødgrød med lakridsflødeskum til 4-6- personer

Tid: 30 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 500 g jordbær 125 g blåbær 125 g ribs 250 g hindbær 1 dl vand skal af 1 usprøjtet citron 200 g rørsukker 3 spsk. majsstivelse   LAKRIDSFLØDESKUM ½ l piskefløde 1 spsk. rå lakridspulver   TIL SERVERING 100 g jordbær 100 g hindbær  

Opskrift - sådan laver du Rødgrød med lakridsflødeskum

  1. Skyl bærrene forsigtigt. Fjern stilke fra jordbær og ribs. Skær jordbærrene i grove stykker. Hæld bærrene i en gryde sammen med vand og fintrevet citronskal. Læg låg på gryden, og lad bærrene koge møre, det tager 3-4 minutter. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og hæld blandingen i grøden. Jævn grøden i 1-2 minutter under omrøring. Lad grøden blive helt kold.   2. Lakridsflødeskum: Pisk fløden til skum, og vend lakridspulver i.   3. Skyl jordbær og hindbær, og skær dem i halve eller kvarter. Bland dem i grøden, og servér med lakridsflødeskum til.   PRØV OGSÅ: Rabarberkage med låg af marengs