Desserter

Nøddekager med bitter chokolade

af Nanna Simonsen 14. december 2009
Foto: Bjørn Jakobsen
Masser af nødder, frisk­reven appelsinskal og lidt kanel gør sammen med den beskedne mængde chokolade (som altså skal være rigtig god) denne småkage til en lækkerbisken. Nøddekagerne er en af fornyelserne i Nanna Simonsens småkagesamling. En fornyelse, som er skøn at have blandt klassikerne.

Ca. 100 stk.

100 g hasselnøddekerner

Find flere opskrifter på bagværk her

250 g hvedemel? tsk bagepulver1 knivspids fint salt½ tsk stødt kanelReven skal af ½ økologisk appelsin185 g koldt smør1 æg175 g sukker40-50 g god mørkchokolade (min. 56%kakao)

Mal nødderne meget fint i en foodprocessor.

Bland mel og bagepulver. Bland nøddemel, kanel og appelsinskal i sammen med smørret, brug en røremaskine, monteret med røredejs-spaden, eller hak det hele sammen med en kniv.

Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps.

Saml hurtigt dejen med æggesnapsen.

Del dejen i 2-3 stykker og tril dem til pølser så tykke som 5-kroner.

Pølserne trilles i et stykke smørrebrødspapir, vokspapir eller bagepapir.

Pak pølserne ind i papiret og læg dem i køleskabet i mindst 2-3 timer.

Skær dejen i tynde skiver og læg kagerne på plader med bagepapir.

Bag kagerne i 8-10 min. ved 175 grader varm luft eller 195 grader almindelig ovnvarme, til de er let gyldenbrune.

Køl mandelkagerne af på bageristen.

Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen. (Den må højst blive 40 grader varm).

Hæld den smeltede chokolade i en lille ny frostpose, når den er kølet lidt af.

Klip et lillebitte hul i et hjørne af posen og sprøjt tynde striber af smeltet chokolade ud over småkagerne.

Hvis man bruger mikroovn kan chokoladen smeltes direkte i frostposen.

Lad chokoladen størkne helt (det tager mindst 3-4 timer), før kagerne lægges i kagedåser.