Desserter

Koldskål med bær og knas

af Susanne Palmqvist 9. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Hjemmelavet koldskål smager bare bedst. Før den op i luksusklassen med en skefuld hindbærcoulis eller -sirup og drys af sprøde honning-nødder. Krydderurten citron-verbena giver en mild citrussmag
1 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 æggeblommer (eller 2 bægre pasteuriserede)
  • 3 spsk. sukker (gerne lys rørsukker)
  • korn af 1 stang vanilje (eller ½ tsk. vaniljepulver)
  • 3 dl tykmælk
  • 6-7 dl kærnemælk
  • saft og fintrevet skal af ½-1 lille økocitron
  • 1 spsk. friske citron-verbenablade eller citronmelisse, finthakket

TOPPING:

  • 20 g smør
  • 2 spsk. honning
  • 30 g usaltede pistacienødder
  • 50 g ikke smuttede mandler

TILBEHØR:

  • ½ portion hindbærcoulis eller 2-3 spsk. hindbærsirup

Opskrift - Sådan laver du koldskål:

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en tyk, luftig masse. Rør tykmælk og kærnemælk i. Smag til med revet citronskal og -saft. Stil koldskålen koldt i 1 time. Hak verbenabladene fint, og vend dem i et kvarter før servering. Kom smør og honning på en pande, og rør, til det er gyldent, og skummet har lagt sig. Tilsæt nødderne, og rør i dem i 1-2 minutter. Hæld det hele over på bagepapir, og lad det køle af. Hak det groft. Opbevar nødderne i et glas