Desserter

Koldskål med bær og knas

Hjemmelavet koldskål smager bare bedst. Før den op i luksusklassen med en skefuld hindbærcoulis eller -sirup og drys af sprøde honning-nødder. Krydderurten citron-verbena giver en mild citrussmag

(4-6 personer)
4 æggeblommer (eller 2 bægre pasteuriserede)
3 spsk. sukker (gerne lys rørsukker)
korn af 1 stang vanilje (eller ½ tsk. vaniljepulver)
3 dl tykmælk
6-7 dl kærnemælk
saft og fintrevet skal af ½-1 lille økocitron
1 spsk. friske citron-verbenablade eller citronmelisse, finthakket

TOPPING:
20 g smør
2 spsk. honning
30 g usaltede pistacienødder
50 g ikke smuttede mandler

TILBEHØR:
½ portion hindbærcoulis eller 2-3 spsk. hindbærsirup (få opskriften på coulis her og opskriften på sirup her)

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en tyk, luftig masse. Rør tykmælk og kærnemælk i. Smag til med revet citronskal og -saft. Stil koldskålen koldt i 1 time. Hak verbenabladene fint, og vend dem i et kvarter før servering.
Kom smør og honning på en pande, og rør, til det er gyldent, og skummet har lagt sig. Tilsæt nødderne, og rør i dem i 1-2 minutter. Hæld det hele over på bagepapir, og lad det køle af. Hak det groft. Opbevar nødderne i et glas

Prøv også:
Lyserøde hindbærmedaljer

Jordbærdrømme
 

Læs mere om: