Desserter

Koldskål med bær og knas

af Susanne Palmqvist 16. juli 2012
Foto: Anders Schønnemann
Hjemmelavet koldskål smager bare bedst. Før den op i luksusklassen med en skefuld hindbærcoulis eller -sirup og drys af sprøde honning-nødder. Krydderurten citron-verbena giver en mild citrussmag

(4-6 personer)4 æggeblommer (eller 2 bægre pasteuriserede)3 spsk. sukker (gerne lys rørsukker)korn af 1 stang vanilje (eller ½ tsk. vaniljepulver)3 dl tykmælk6-7 dl kærnemælksaft og fintrevet skal af ½-1 lille økocitron1 spsk. friske citron-verbenablade eller citronmelisse, finthakket

TOPPING:20 g smør2 spsk. honning30 g usaltede pistacienødder50 g ikke smuttede mandler

TILBEHØR:½ portion hindbærcoulis eller 2-3 spsk. hindbærsirup (få opskriften på coulis her og opskriften på sirup her)

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en tyk, luftig masse. Rør tykmælk og kærnemælk i. Smag til med revet citronskal og -saft. Stil koldskålen koldt i 1 time. Hak verbenabladene fint, og vend dem i et kvarter før servering.Kom smør og honning på en pande, og rør, til det er gyldent, og skummet har lagt sig. Tilsæt nødderne, og rør i dem i 1-2 minutter. Hæld det hele over på bagepapir, og lad det køle af. Hak det groft. Opbevar nødderne i et glas

Prøv også:Lyserøde hindbærmedaljer

Jordbærdrømme