Desserter

Kirsebær-isdessert med to søde saucer

25. juli 2011
af LYNN ANDERSEN
foto: Foto: BJØRN JAKOBSEN
Søde lag-på-lag: Kirsebærsauce, chokoladesauce og is.

Søde lag-på-lag: Kirsebærsauce, chokoladesauce og is.Is-dessert med to søde saucer (TID: 25 min.)

Ingredienser

2 dl kirsebær (gem 6 hele til pynt)3 spsk italienske dessertkirsebær (fås på glas)150 g mørkchokolade, maks. 61%2 dl piskefløde1 spsk honning1½ tsk instant kaffepulver2 spsk smørVaniljeis

FremgangsmådeHalver kirsebærrene og fjern stenene.Varm dessertkirsebærsaucen og tilsæt de halverede kirsebær. Afkøl.Hak chokoladen groft.Varm 1 dl piskefløde, honning og kaffepulver i en lille gryde.Fjern gryden fra varmen og tilsæt chokolade og smør og pisk, indtil saucen er jævn.Hertil kan du tilberede dagen i forvejen.Opvarm chokoladesaucen lige, før den serveres.Pisk den resterende dl fløde til skum.Kom 1 spsk lun chokoladesauce i bunden af 6 glas, 1 spsk is og 1 spsk kirsebærsauce.Gentag og slut af med flødeskum, kirsebærsauce og pynt med et frisk kirsebær.Lækre opskrifter med søde kirsebær

Grillede lammekotelettermed kirsebærsauce Salat medvarm gedeost Ricottapandekagermed bærsauce Is-dessert medto søde saucer Ostekage medkirsebær Upside downkirsebærkage