Desserter

Kaffeis rullet i chokolade og hasselnødder.

af Louise Dandanell Ørsted 18. april 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Italienerne vender deres is i smeltet chokolade og bagefter i hakkede hasselnødder – så det gør vi også.

Is på italiensk:Kaffeiskugler med chokolade og nødder

TID: 30 MIN. + NEDKØLING OG FRYSNING

Italienerne vender deres is i smeltet chokolade og bagefter i hakkede hasselnødder - så det gør vi også.

Is fra hele verden...

USA:Chokoladeis med cookies

Italien:Kaffeis medchokolade og nødder

Sydamerika:Citron-snemand medtequila

Spanien:Flødeis mednougatknas

Frankrig:Bærsorbet medfrugtbrændevin

Det skal du bruge:

1¼ dl madlavningsfløde 18%½ flækket vaniljestang2 spsk sukker2 past. æggeblommer1 spsk Nescafé opløst i lidt vand1¼ dl piskefløde

Desuden:

50 g hasselnødder100 g chokolade

Sådan gør du:

Kog fløden op med vaniljestangen. Sluk og lad det trække 10 min. Si fløden og kassér vaniljestangen.Pisk sukker og æggeblommer godt sammen, til sukkeret er opløst.Pisk vaniljefløden og æggecremen sammen over vandbad, til det tykner. Det må ikke koge, for så skiller det.Køl cremen af. Rør kold kaffe i.Pisk piskefløden til skum og vend i cremen. Frys isen i ismaskine eller i fryseegnet beholder i fryseren - og rør i det hver halve time.Rist nødderne på en tør pande. Gnid hinderne af i et viskestykke og hak nødderne fint.Smelt chokoladen over vandbad.Lav kugler af den frosne is og vend dem i smeltet chokolade og drys straks hasselnødder over. Frys dem, til de skal serveres.TAG TID PÅ ISEN MED EN FLOT RETRO-TIMER, OG SERVER ISEN I DISSE FINE SKÅLE FRA SOENDAGSHOPPEN

Dobbelt timer fra Bengt Ek Design- flot retro-timer i klassisk 50'er design. Porcelænsskåle fra Bloomingville- flot mønstrede med farvet kant