Marcipan i tern - nem opskrift på hjemmelavet marcipan
Desserter

Hjemmelavet marcipan

af Irene Ingelstam 15. februar 2022
Foto: Anette Nilsson. Oversættelse: Marianne Arnvig
Hjemmelavet marcipan er ikke spor svært. Selvfølgelig kan du købe den færdige marcipan i forretningerne, men skal det være helt rigtigt, så er det altså kun den hjemmelavede slags der duer.

Marcipan

  • 200 g mandler
  • 2 bitre mandler
  • 2 dl flormelis
  • 1 dl glukosesirup

Sådan laver du din egen marcipan

  1. Skold de søde og de bitre mandler, smut og hak dem. Bland mandlerne med florsukker.
  2. Tilsæt glukosesirup, og arbejd det sammen til en smidig masse. Virker den smuldrende, så tilsætter du et par dråber koldt vand lidt ad gangen. Arbejd med den, til den er elastisk og kan formes.
  3. Anvend marcipanen til figurer eller disse klassiske snitter. Opbevar marcipanen på køl i en tætsluttende boks. Indfarv marcipanen i forskellige farver med frugtfarve. Rul det ud til tynde plader, læg dem oven på hinanden, og skær dem i firkantede stykker.

Opskriften giver 1 portion, ca. 350 g