Hjemmelavet marcipan er ikke spor svært. Selvfølgelig kan du købe den færdige marcipan i forretningerne, men skal det være helt rigtigt, så er det altså kun den hjemmelavede slags der duer.
Marcipan
200 g mandler
2 bitre mandler
2 dl flormelis
1 dl glukosesirup
Sådan laver du din egen marcipan
Skold de søde og de bitre mandler, smut og hak dem. Bland mandlerne med florsukker.
Tilsæt glukosesirup, og arbejd det sammen til en smidig masse. Virker den smuldrende, så tilsætter du et par dråber koldt vand lidt ad gangen. Arbejd med den, til den er elastisk og kan formes.
Anvend marcipanen til figurer eller disse klassiske snitter. Opbevar marcipanen på køl i en tætsluttende boks. Indfarv marcipanen i forskellige farver med frugtfarve. Rul det ud til tynde plader, læg dem oven på hinanden, og skær dem i firkantede stykker.