Annonce
Mad
22. marts 2023

Mozartkugler

Servér hjemmelavede mozart-julekugler, og du vil høre englene synge til de klassiske toner. Her får du opskriften på mozartkugler
Af: Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen m.fl
Opskrift på hjemmelavet mozartkugler

Foto: Aller Media DK

Servér hjemmelavede mozart-julekugler, og du vil høre englene synge til de klassiske toner. Her får du opskriften på mozartkugler
20 stk
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g marcipan
  • 80 g pistaciemasse
  • 50 g nougat, kølig
  • 200 g mørk chokolade
  • evt. alufolie eller konfektfolie
Annonce

Sådan laver du hjemmelavede mozartkugler

  1. Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir i ½ cm’s tykkelse.
  2. Udstik ca. 20 små cirkler (diameter ca. 5 cm) af marcipanen, brug fx et lille glas.
  3. Fordel 1 tsk. pistaciemasse på hver cirkel.
  4. Form ca. 20 små kugler nougat, og læg dem oven på pistaciemassen.
  5. Saml marcipanen omkring pistaciemasse og nougat, og rul sammen til en kugle.
  6. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og dyp kuglerne i chokoladen.
  7. Lad dem tørre på bagepapir, og pak dem evt. ind i alufolie eller konfektfolie.

TIP: Sådan smelter du chokolade over vandbad

  1. Hæld lidt vand i bunden af en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet.
  2. Læg hakket chokolade i en metalskål, der kan hænge på kanten af gryden, uden at skålens bund rammer det varme vand.
  3. Rør jævnligt i chokoladen, så den smelter ensartet. Undgå, at chokoladen kommer i berøring med vand eller damp.

TIP: Mozartkuglerne bliver ekstra lækre, hvis du laver dem med hjemmelavet marcipan. Få en nem opskrift på hjemmelavet marcipan her.

Flere opskrifter med marcipan? Bliv inspireret herunder:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.