Desserter

Frugtsalat med yoghurt og crunch

af Anne Larsen 23. juni 2009
Tid: 25 min.1 æble1 pære1 mango1 appelsin¼ ananas100 g blåbær4 spsk drænet yoghurt - fedtfattig græsk variant - eller fromage fraisLidt frisk

Tid: 25 min.1 æble1 pære1 mango1 appelsin¼ ananas100 g blåbær4 spsk drænet yoghurt - fedtfattig græsk variant - eller fromage fraisLidt frisk basilikumMysli:1 dl flakes (grove typer)1 dl havregryn25 g mandelflager25 g valnødder1 spsk gyldent rørsukker1 tsk rapsolieRist ingredienserne til myslien på en pande, uden at de brænder på, og hæld dem ud på en stor flad tallerken, så de kan køle af.Frugtsalaten skæres fint med appelsinen i fileter og resten af saften presset henover. Serveres med yoghurt, crunch og en lille smule fintstrimlede basilikumblade.Appelsiner fileteres ved at skære enderne af, stille frugten op og skære skallen af oppefra og ned. Tag frugten i den ene hånd og skær med den anden hver enkelt filet fri mellem membranerne. Arbejd over en skål, så saften opfanges.Tip: I stedet for den hjemmelavede crunch kan man bruge 2 dl færdiglavet mysli,fx Urtekrams Crunchy.Proteinenergi: 10 pct.Fedtenergi: 30 pct.Kulhydratenergi: 60 pct.277 kcal pr. person